Nieuws
Welk bijproduct bij welk rantsoen?
Aardappelsnippers, bietenpulp, bierbostel, maisglutenvoer, tarwegistconcentraat; het zijn (vochtige) bijproducten die het rantsoen smakelijk(er) maken. En vaak een positief effect hebben op de productie. Maar welk bijproduct past het beste bij…
Lees verderHooi, daar zit wat in
Koe en Eiwit-deelnemer Henri Kuijt uit IJsselstein houdt van wel van uitdagingen. Daarom heeft hij een hooischuur gebouwd om zelf gras te drogen. Grashooi is de officiële naam. Het streven…
Lees verderPraktijkervaring Grassa
Koeien voeren met ‘ontsloten gras’… wat betekent dat in de praktijk voor voeropname, melkgift en melksamenstelling? Koe en Eiwitdeelnemer Willy Baltussen deed mee aan een praktijkproef van Grassa, het bedrijf…
Lees verderResultaten eerste jaar Koe en Eiwit
Het Ministerie van LNV was benieuwd hoe het eerste jaar van Koe en Eiwit gelopen is. We hebben hen in mei via een beknopte infographic op de hoogte gebracht. Daarmee…
Lees verderVeldbonen als krachtvoer
Veldbonen leveren eiwit van eigen land en zijn een financieel interessante vervanger voor soja. Voor Koe en Eiwitdeelnemer Ron Iwema in het Groningse Rasquert reden om na de aankoop van…
Lees verderIn gesprek met LNV over 155RE
In de praktijkpilot Koe en Eiwit ligt de eiwitlat nóg lager dan de sectornorm van 160RE. Is dat haalbaar en volhoudbaar? En wat betekent dat voor de toekomst van de…
Lees verderDrogere kuil nuttig sturingsmechanisme voor rantsoen
Het kuilseizoen is begonnen. Een periode die het ‘rantsoenkapitaal’ voor de rest van het jaar bepaalt. Bemesting en het juiste maaimoment zijn belangrijk voor de kwaliteit en het droge stofgehalte…
Lees verderDe landelijke inspiratiedag van Koe en Eiwit in 1 minuut
Benieuwd wat er op 10 februari in Ede allemaal in het programma zat? Kijk mee en proef de sfeer in de notendopsamenvatting van de dag. Meer weten over de inhoud…
Lees verderDiergezondheidsmonitoring in beeld
Heeft verlaging van het RE in het rantsoen een negatief effect op de melkproductie, weerstand en vruchtbaarheid van koeien? Veel melkveehouders zien daar wel risico’s. Daarom draait binnen Koe en…
Lees verderPraktische handvatten voor een gewenste kuil
Het bemestings- en oogstmoment zijn medebepalend voor de kuilkwaliteit en het gewenste RE gehalte. Het goede nieuws is dat je daar als melkveehouder zelf invloed op hebt. In het Koe…
Lees verderMelkveehouders aan het woord in Koe en Eiwit
Wat leeft er bij de deelnemers aan de praktijkpilot Koe en Eiwit? De 153 melkveehouders zijn nu een jaar individueel en met elkaar aan de slag om via het voerspoor…
Lees verderImpressie Inspiratiedag Koe en Eiwit 10 februari 2023
De eerste landelijke Koe en Eiwit-inspiratiedag is een feit: op vrijdag 10 februari kwamen alle deelnemers, begeleiders, dierenartsen en het projectteam in de Mauritskazerne in Ede voor het eerst sinds…
Lees verderKoe en Eiwitdeelnemer in magazine Koe(rs) van Lely Center Heerenveen
Lely besteedt in een reportage aandacht aan Harm en Karin Albring. Samen met hun Koe en Eiwit-begeleider Henri van der Kolk vertellen over de stappen die ze hebben gezet om…
Lees verderImpressie van de studiedag voor Koe en Eiwit-begeleiders
Op 24 november was Radio Kootwijk het decor voor de studiedag voor Koe en Eiwit-begeleiders. Een inspirerende locatie die symbool staat voor verbinding en verandering. Twee belangrijke elementen die ook…
Lees verderJe kuil biedt de beste kansen op klei!
Grondsoort en intensiteit spelen een rol bij de mogelijkheden om aan de RE-knop te draaien. Om die reden zijn binnen Koe en Eiwit de deelnemers verdeeld in groepen met vergelijkbare…
Lees verderKoe en Eiwit in podcast Rundvee & Mechanisatie vakdagen
Op 25, 26 en 27 oktober waren de Rundvee & Mechanisatie Vakdagen in Hardenberg. Paul Galama, projectleider Koe en Eiwit, nam deel aan het rondetafelgesprek over innovaties om stikstofemissie terug…
Lees verder1e bedrijfsbezoeken Koe en Eiwit brengen rantsoenknoppen in beeld
Aan welke knoppen gaan de 153 deelnemers aan Koe en Eiwit draaien voor een rantsoen van 155RE? Tijdens de eerste individuele bedrijfsbezoeken hebben boeren samen met hun begeleider op basis…
Lees verderKoe en Eiwitdeelnemer op Omroep Zeeland
In een film en interview besteedde Omroep Zeeland aandacht aan stikstofreductie door Zeelandse boeren. Deelnemer Cas Vesseur uit Oostburg en Michel de Haan van Wageningen Livestock Research en lid van…
Lees verderIntensieve diergezondheidsmonitoring Koe en Eiwit van start
Wat gaat eiwitverlaging naar 155RE in het rantsoen betekenen voor de diergezondheid? Wordt deze beter of juist minder en bij welke dieren is het effect het grootst; jongvee, droge koeien…
Lees verderKoe en Eiwit bij open dag van deelnemer
Weiden, mest, voer, kruidenrijk grasland en meer, het kwam allemaal aan bod op de open dag van natuurinclusieve boeren en koe en eiwit-deelnemers Martijn en Ursula te Brake. Net als…
Lees verderEerste plannen voor eiwitverlaging gemaakt
De praktijkpilot Koe en Eiwit is een half jaar bezig. 153 melkveehouders hebben de eerste bijeenkomsten gehad en hebben ook al een of enkele keren bezoek gehad van hun individuele…
Lees verder- « Vorige
- 1
- 2
- 3
- Volgende »